ziko-fertilizers
ζικο-εγκαταστάσεις
ζικο-εγκαταστάσεις

Η Θρέψη είναι δική μας υπόθεση!

Η ZIKO A.E ιδρύθηκε το 1987. Αποκλειστικό αντικείμενο της εταιρείας είναι η παραγωγή και εμπορία λιπασμάτων και ιχνοστοιχείων. Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις των 50.000m2 στη ΒΙ.ΠΕ Θεσσαλονίκης, λειτουργούν 3 γραμμές παραγωγής και συσκευασίας για σύμμεικτα λιπάσματα (blend) λιπάσματα, καθώς και μονάδα παραγωγής και συσκευασίας κρυσταλλικών λιπασμάτων.

Διαθέτει εγκαταστάσεις αποθήκευσης χύμα πρώτων υλών 50.000ΜΤ και αντίστοιχους χώρους αποθήκευσης συσκευασμένων προϊόντων, παρέχοντας και υπηρεσίες logistics προς τρίτους .

Με γνώμονα την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής Α’ υλών και λιπασμάτων παγκοσμίως και διαθέτει πιστοποίηση ISO 9001:2015 καθώς πληροί όλες τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές.

Διακρίνεται για την μεγάλη γκάμα προϊόντων που διαθέτει και την συνεχή εξέλιξη της, εισάγοντας προϊόντα με ειδικές τεχνολογίες και αναβαθμίζοντας συνεχώς τον μηχανολογικό εξοπλισμό της.

 

Σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων της (εταιρείας-ΖΙΚΟ) καταλαμβάνουν οι συνεργασίες με πολυεθνικές εταιρείες του κλάδου λιπασμάτων για τις οποίες παράγει, συσκευάζει και αποθηκεύει τα προϊόντα τους σύμφωνα με τις αποκλειστικές προδιαγραφές τους. Η ΖΙΚΟ απευθύνεται και στις αγορές του εξωτερικού με εξαγωγές σε πάνω από 20 χώρες και συνεχώς επεκτείνεται.

 

Στόχος της εταιρείας είναι να παρέχει υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες καθώς και τα πλέον ποιοτικά προϊόντα, μέσα από την συνεχή βελτίωση του τρόπου παραγωγής και την αναζήτηση νέων τεχνολογιών, διατηρώντας την αξιοπιστία της στον χώρο των λιπασμάτων.

 

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Γνωρίστε τους Πωλητές μας

Πάντα κοντά στον Έλληνα αγρότη.
Για κάθε ανάγκη και πάντα δίπλα σας να σας εξυπηρετήσουν.

Κεντρική Μακεδονία

Μαλλής Ιωάννης

Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

Κίτσος Αθανάσιος

Ήπειρος - Θεσσαλία

Τζαφέρης Γιώργος

Στερεά Ελλάδα

Γρεβενίτης Ευθύμης

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ:

Αδιαπραγμάτευτη
Ποιότητα.

Είμαστε στρατηγικός συνεργάτης των μεγάλων οίκων που παράγουν λιπάσματα. Εδραιωμένοι & ευρέως γνωστοί στην Ελληνική αγορά εδώ και 37 χρόνια, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 25 χώρες ανά την υφήλιο, οι αξιοπιστία και η ποιότητα, είναι για εμάς αξίες αδιαπραγμάτευτες!

  • Εξειδικευμένα Λιπάσματα

    Για όποια καλλιέργεια επιθυμείτε, έχουμε το κατάλληλο προιόν.

  • Προιόντα θρέψης και λίπανσης

    Για όλες τις καλλιέργειες, μικρές & μεγάλες.

ΖΙΚΟ%20Α.Ε
ΖΙΚΟ Α.Ε. | Λιπάσματα
250
Σημεία πώλησης παγκοσμίως
ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΑΜΕ & ΛΥΝΟΥΜΕ ΤΙς ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΑΣ

Απαντάμε τις συχνότερες
ερωτήσεις σας:

Tο σύμμεικτο και το σύμπλοκο λίπασμα, είναι σύνθετα λιπάσματα με δηλωτέα περιεκτικότητα σε 2 τουλάχιστον από τα κύρια θρεπτικά στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα το σύμπλοκο λίπασμα (χημικό) είναι προϊόν χημικής αντίδρασης, διάλυσης, η σε στερεή κατάσταση κοκκοποίησης. Στη στερεά του κατάσταση ο κάθε κόκκος περιέχει όλα τα θρεπτικά στοιχεία της σύνθεσής του, δηλαδή, τα θρεπτικά στοιχεία του λιπάσματος περιέχονται στην ίδια χημική ένωση. Ενώ το σύμμεικτο (blend) λίπασμα είναι το λίπασμα που λαμβάνεται από την ξηρή ανάμειξη διάφορων λιπασμάτων, χωρίς χημική αντίδραση δηλαδή, τα θρεπτικά στοιχεία προέρχονται από την μηχανική ανάμιξη διάφορων χημικών ενώσεων. Τα λιπάσματα αυτά έχουν πολλά πλεονεκτήματα, με κυριότερο την δημιουργία τύπων σε αναλογίες και συνδυασμούς θρεπτικών στοιχείων που αντιστοιχούν ακριβώς στις ανάγκες των διαφορετικών καλλιεργειών και επιτυγχάνουν τον εμπλουτισμό του εδάφους με μια οικονομική και ποιοτική λύση.

Στη Βιολογική Γεωργία, για τον σκοπό της διατήρησης της γονιμότητας του εδάφους και την αντιμετώπιση των εντόμων και των ασθενειών χρησιμοποιούνται: τα οργανικά λιπάσματα τα ειδικά λιπάσματα εγκεκριμένα για την χρήση τους στις βιολογικές καλλιέργειες. Οι αμειψισπορές τα φυτικά υπολείμματα η συγκαλλιέργεια Τα δικά μας για βιολογική γεωργία είναι : ZIKO BORON 20%B, Θειικό Κάλιο Μαγνήσιο, θειικό Κάλιο κοκκώδες, Βόρακας κρυσταλλικός δεκαυδρικός, Θειικος Χαλκός πενταυδρικός, Θειικός Ψευδάργυρος κρυσταλλικός, Κιζερίτης

Στις μέρες μας υπάρχει η δυνατότητα επιλογής λιπάσματος ανάμεσα σε εκατοντάδες τύπους. Η επιλογή του κατάλληλου λιπάσματος, καθώς επίσης και της ποσότητας αυτού εξαρτάται από τους παρακάτω παράγοντες Το είδος της καλλιέργειας, την διάρκεια ζωής και το στάδιο ανάπτυξης καθώς επίσης και το επιδιωκόμενο προϊόν. Το έδαφος και πιο συγκεκριμένα η φυσική και η χημική του σύσταση, Για ένα ολοκληρωμένο και σωστό σχέδιο λίπανσης επικοινωνήστε με τους κατά τόπους συνεργάτες ή τους γεωπόνους της εταιρείας.

Η υδρολίπανση αποτελεί ένα είδος λίπανσης που γίνεται μέσω του δικτύου άρδευσης, είτε γίνεται με ψεκασμό στο φύλλωμα της καλλιέργειας και αποτελεί την διαφυλλική λίπασνη, για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητη η εφαρμογή υδατοδιαλυτής κρυσταλλικής μορφής λιπασμάτων ή υδατοδιαλυτής σπειρωτής μορφής λιπασμάτων (μικροί κόκκοι) ή υγρής μορφής λιπασμάτων (υγρά λιπάσματα). Πατήστε εδώ και σε παραπέμπει στα κρυσταλλικά μας.

Photo Gallery